SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine NIKKIWORLD.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino NIKKIWORLD.SI (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje:

NIKKI, Nika Matić s.p., Kardeljev trg 1, 3320 Velenje

Matična številka: 7141351000, davčna številka: 16577906,

vpisano v Poslovni register Slovenije (PRS) pri AJPES, Izpostava Velenje, od 21.9.2016,

št. vpisa: 316-13-01382-2016/3, 

TRR: SI56 6100 0001 5036 608, odprt pri Delavski Hranilnici d.d., podjetje NI davčni zavezanec,

ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali NIKKIWORLD.SI

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine NIKKIWORLD.SI, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med NIKKIWORLD.SI in kupcem. 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

CENE IZDELKOV

Cene izdelkov so izražene v evrih in veljajo cene, tako kot tudi morebitni popusti ali ugodnosti, na dan oddaje naročila. Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. V ceno izdelka niso všteti stroški odpošiljanja. Stroški odpošiljanja se obračunajo na blagajni ob zaključku naročila.

​IZDAJA RAČUNA

​Račun je posredovan v pdf. obliki na email naslov stranke. V kolikor želite račun v fizični obliki, mi prosim pišite na info@nikkiworld.si.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina NIKKIWORLD omogoča naslednje načine plačila:
• z nakazilom na tekoči račun ponudnika po izdaji predračuna
• s kreditno kartico
• preko sistema PayPal

Plačilo po predračunu – kupec izdelkov po predhodnih podatkih za plačilo plače na tekočem računu ponudnika. Podatki o naročilu in predračun bodo kupcu po zaključku naročila poslani na njegov elektronski naslov. Naročilo je rezervirano najdlje 5 delovnih dni od potrditve naročila.

​PONUDBA IZDELKOV

Spletna trgovina NIKKIWORLD ponuja ročno narejene izdelke, ki so produkt umetniškega ustvarjanja.
Vse slike izdelkov so zgolj informativne narave. Pri izdelkih lahko pride do manjšega odstopanja v barvah med izdelkom na sliki in dejanskim izdelkom.

PROMOCIJSKE KODE

S promocijsko kodo lahko uporabnik dostopa do ugodnosti pri nakupu. Promocijska koda je časovno omejena, ter objavljena na način, ki odgovarja marketinški akciji ponudnika. Le-ta ne zagotavlja, da obstaja aktivna promocijska koda v času nakupa.

VRSTE UPORABNIKOV

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino NIKKIWORLD.SI prek elektronske pošte postane obiskovalec gost NIKKIWORLD.SI, s potrjeno registracijo v spletno trgovino NIKKIWORLD.SI pa postane registriran uporabnik v NIKKIWORLD.SI. Tako gost kot registriran uporabnik NIKKIWORLD.SI. (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini NIKKIWORLD.SI.

Obiskovalec lahko registracijo za registriranega uporabnika v NIKKIWORLD.SI opravi preko spleta.

Ob registraciji v spletno trgovino kot registrirani uporabnik pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika NIKKIWORLD.SI nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

NIKKIWORLD.SI se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 1. aprila 2020 in ZVOP-1. Več si lahko preberete v rubriki Varovanje osebni podatkov in piškotki.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O tem naj obvesti ponudnika na elektronski naslov info@nikkiworld.si. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe, s priporočeno pošiljko.

Poslanim izdelkom je potrebno priložiti kopijo računa in številko TRR računa, saj je vračilo denarja možno izključno na TRR račun kupca, najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe pošljite izdelke na naslov Nika Matić s.p., Kardeljev trg 1, 3320 Velenje. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo. Preklic je možen na elektronski naslov info@nikkiworld.si. V elektronskem sporočilu morate obvezno navesti ime in priimek kupca, naslov in številko naročila. V naslov vpišite PREKLIC NAROČILA.
Ko kupec zaključi / pošlje naročilo prejme obvestilo, da je bilo naročilo uspešno oddano in uvrščeno v čakalno vrsto. V tej fazi lahko kupec v roku dveh ur prekliče naročilo.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, neodprto, v nespremenjeni količini in neuporabljeno. Embalaža je sestavni del artikla in jo je ob vračilu prav tako potrebno vrniti v prvotnem stanju v času prejetja izdelka Izdelki morajo biti ustrezno zaščiteni. V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan in se bo med transportom, za to odgovarja potrošnik in mu prodajalec ni zavezan k vračilu kupnine, saj se smatra, da je bil izdelek poškodovan ali uničen zaradi krivde potrošnika, ki izdelka ni ustrezno zavaroval.

Pošiljk z odkupnino prodajalec NE sprejema.

REKLEMACIJA

Vsi izdelki NIKKIWORLD so narejeni z vso skrbnostjo ter iz najboljših materialov. V kolikor niste zadovoljni z izdelki ali menite, da niso takšni, kot ste pričakovali, vas prosimo, da jih pošljete na naslov Nika Matić s.p., Kardeljev trg 1, 3320 Velenje. Ob sprejetju izdelkov, vam povrnemo kupnino, strošek poštnine pa bremeni kupca. Ob vračilu je potrebno navesti razloge za vračilo ter vse podatke, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno vračilo (kontaktni podatki in TRR račun.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Podjetje NIKKIWORLD. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov -Nika Matić s.p. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vse slike, vsebine, besedila, logotip ter moja blagovna znamka NIKKIWORLD je v lasti lastnika spletne trgovine. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani www.nikkiworld.si, brez pisnega dovoljenja lastnika spletne trgovine ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic.